Historische Kring Loenen

 
 

De Vechtkroniek 

 

De redactie-werkgroep verzorgt De Vechtkroniek, een interessant tijdschrift met artikelen over (kunst)historische aspecten van de 5 kernen. Het fullcolour tijdschrift verschijnt 2x per jaar. 


In iedere aflevering komen verhalen uit alle vijf de kernen aan bod, geïllustreerd met veel foto’s en archiefstukken. Boeiende verhalen over personen, gebeurtenissen, gebouwen, middenstand, politiek of belangrijke ontwikkelingen, alle aspecten van het verleden komen op een levendige wijze voor het voetlicht. Ook bevat ieder nummer een uitgewerkt interview dat met persoonlijke en niet eerder gepubliceerde foto’s verlucht wordt.

Waar mogelijk haakt De Vechtkroniek met themanummers aan bij actuele belangrijke gebeurtenissen, zoals in 2011 bij de fusie van de gemeente Loenen met Breukelen en Maarssen tot Stichtse Vecht en in 2013 bij het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Nummer 51, het lustrumnummer, wordt een boekje ‘Licht op 25 verborgen plekken in de v.m. gemeente Loenen’. Interessant, lezenswaardig, kwalitatief, historisch verantwoord en soms anekdotisch, dat is de Vechtkroniek, zeer de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden z'n woonomgeving.  

Contactpersoon voor deze werkgroep is: 

dhr. Sander Griffioen (0294)231201.  
Mailadres:  griffioen.sander@gmail.com