Historische Kring Loenen

 
 

Beeldbank

De beeldbank van de Historische Kring Loenen is de bereiken via: 

hkl.collectiebank.nl

De beeldbank is een feit. Inmiddels wordt deze ook door leden en niet-leden geraadpleegd. Ook op dit moment wordt achter de schermen door de werkgroep Historisch Beeldmateriaal doorgewerkt aan het verder inrichten van deze beeldbank, zoals o.a. het opslaan van materiaal, het maken van handleidingen etc.  Een aantal extra vrijwilligers is al benaderd voor deze klus. We zoeken nog mensen met kennis van Loenersloot, Nigtevecht en Nieuwersluis die materiaal dat we hebben kunnen voorzien van een goede beschrijving. 

Als u nog beeldmateriaal heeft: We scannen het graag in en geven het u weer terug in de originele staat. Neem dan even contact op met Maarten Bootsma (mail: mcbootsma@delta.nl / tel. (06)53833747 of Micha CLuysenaer (mail: micha.cluysenaer@planet.nl).

De beeldbank kon gerealiseerd worden dankzij de hulp van het Prins Bernard Cultuurfonds Utrecht.  Met de subsidie die we ontvingen kon een goed start gemaakt worden met het opzetten en inrichten van onze beeldbank. We zijn er blij mee en bedanken ook hierbij het PBC Utrecht voor hun acties.