Historische Kring Loenen

 
 

Activiteiten

________________________________________________________________________

Open Monumentendag 2023 in Stichtse Vecht op 9 en 10 september

Vele bijzondere plaatsen zijn vrij te bezoeken. Er is ook een aanbod van wandel-, fiets- en vaartochten om onze rijke cultuur-historische omgeving op een bijzondere manier te leren kennen. 
Het thema dit jaar is ‘Levend Erfgoed’ of wel immaterieel erfgoed. Dicht bij huis, in Nigtevecht, vindt u een mooi voorbeeld: de Kussenmakers, passend in de traditie van traditioneel vakmanschap en ambachten.

 

scan deze code voor alle monumenten en activiteiten in Stichtse Vecht 

Uitreiking Bronzen Troffel (Kerkplein Loenen)

Zaterdag 9 september om 16.30 reikt de gemeente de Bronzen Troffel uit, de gemeentelijke erfgoedprijs. Onder het genot van een hapje en een drankje toasten we graag met u op de winnaar.
Alle monumenten en activiteiten zijn gratis. Voor sommige monumenten en activiteiten is reserveren noodzakelijk. Ga voor meer informatie en reserveren naar www.openmonumentendag.nl
.

In Vreeland te  bezoeken: 

Buitenplaats Vreedenhorst te bezoeken tijdens OMD 2023  (foto collectie Kees Beelaerts van Blokland) 

________________________________________________________________________

Open dag stichting Tussen Vecht en Eem in de Grote Kerk te Loenen 
Op zaterdag 21 oktober organiseert de Stichting Tussen Vecht en Eem haar jaarlijkse Open Dag. De HKL treedt op als medeorganisator.

Het thema van de dag is ‘Sporen van grenzen tussen Vecht en Eem’. De ochtend wordt gevuld met lezingen. Sprekers zijn Juliette Jonker-Duynstee, over buitenplaatsen en de grenzen tussen veen en zandgrond, hydrochemicus Maarten Ouboter over water op de grens en prof. dr. Michiel Korthals over grenzen aan de landbouw. Na de lunch in de Grote Kerk kunt u kiezen uit een bezoek aan de tuinen van buitenplaats Nieuwerhoek of Landgoed Vrederijk of een dorpswandeling in Loenen met gids.

De Stichting Tussen Vecht en Eem is een samenwerkingsverband van meer dan 40 lokale en regionale organisaties op historisch en aanverwant gebied. Het werkgebied van de stichting bevindt zich, het zal u niet verbazen, tussen de twee rivieren.

Datum:            Zaterdag 21 oktober, start programma om 10.00
Locatie:           Grote Kerk Loenen

Aanmelden:      vanaf september via de website www.tussenvechteneem.nl;
                         daar treft u ook meer informatie over het programma en de kosten.