Historische Kring Loenen

 
 

Activiteiten

Voor alle lezingen en excursies geldt:
Als u ter plekke lid wordt betaalt u de "ledenprijs".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


22 januari '23 - Bezoek VreedenHoff (VOL - opgeven niet meer mogelijk)
In de tuinen van buitenplaats VreedenHoff hebben wij in het verleden als Historische Kring Loenen al prachtige rondleidingen gehad. Nu is het gelukt om met een beperkte groep, dat zijn 15 deelnemers, een rondleiding binnen in huize VreedenHoff te krijgen.
De huidige bewoners, de heer en mevrouw Lisman, zullen ons met grote kennis van alle prachtig gerestaureerde details rondleiden in de hal, diverse kamers, de zaal, de serre etc. Dit is een unieke kans om het prachtige landhuis te bezoeken. Deze excursie is volgeboekt en inmiddels is de wachtlijst ook meer dan vol. Daarom is het niet meer mogelijk om u voor deze activiteit aan te melden. 

Datum: zondag 22 januari 2023, aanvang: 15.00 uur
Kosten: € 3,- voor leden en € 6,- voor niet leden. Bij inschrijving het geld overmaken onder vermelding bezoek VreedenHoff. Deelnemers die niet vooraf betaald hebben, gelden als NIET ingeschreven.
Locatie: verzamelen in de tuin van buitenplaats VreedenHoff, Rijksstraatweg 53 Nieuwersluis.


----------------------------------------------------------------------
Het Rampjaar 1672-1673 en hoe ging het verder?

Wat gebeurde er in Loenen met de kastelen Kronenburg en Loenersloot? Wat hebben pamfletten en de gebroeders De Witt met elkaar te maken? Werden de kerkklokken van Loenen en Vreeland daadwerkelijk in beslag genomen? En hoe werden kinderen ingelicht over de verschrikkingen die tijdens het Rampjaar plaatsvonden? Afgelopen periode zijn er verschillende lezingen geweest over het Rampjaar. Maar vanuit deze invalshoeken is het nog niet belicht. De lezing wordt gehouden door een expert op dit gebied Daan Wolfert

Opgeven voor deze activiteit: HIER AANMELDEN
Datum: 9 februari 2023, aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Kosten: leden gratis, voor niet leden € 3,-.
Bij inschrijving het geld overmaken onder vermelding lezing Rampjaar. Een kop koffie/thee is inbegrepen.
Locatie: Dorpshuis Vreeland, Fetha 16, Vreeland.