Historische Kring Loenen


 
 

Weerbaar Water

Inzending Fotowedstrijd “Nieuwe Hollandse Waterlinie” is gesloten
Inzenden van foto's voor de fotowedstrijd Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen Muiden en Vianen is niet meer mogelijk, de inzendingstermijn is per 31 december afgesloten. In de loop van januari 2019 zal er meer over de uitslag bekend worden. De jury is aan zet.  Zal bekend gemaakt worden op www.weerbaarwater.nl 

 


---------------------------------------------------------------------------

Expositie in Loenen
Tot en met 14 september was de expositie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie te zien in de NH-kerk aan de Dorpsstraat 49.   

---------------------------------------------------------------------------

De Nieuwe Hollandse Waterlinie
Maar liefst 28 van de in totaal 85 km lange Waterlinie ligt in Stichtse Vecht. Dit gebied valt voor een groot deel samen met de geliefde plassen die direct ten oosten van de zegepralende Vecht liggen. Zodoende is Stichtse Vecht midden tussen het drukke Amsterdam en Utrecht een oase van tastbare rust, natuur én historie. 

De Historische Kringen van Maarssen, Breukelen en Loenen komen tot in de zomer van 2020 met tal van activiteiten waardoor allerlei aspecten van dit deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie de revue zullen passeren.  De naam van dit samenwerkingsproject is "Weerbaar Water".  Op deze pagina is hierover informatie te vinden maar op de website van het project staat alle informatie. 
Deze samenwerking is ook bedoeld om de kandidatuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor de UNESCO-werelderfgoedlijst te ondersteunen. Een plaats op die lijst betekent dat het belang van de Waterlinies en het erfgoed daarbinnen internationaal erkend wordt. 

Expositie Nieuwe Hollandse Waterlinie (N.H.W.)
Sinds 5 april j.l. is de expositie van Weerbaar Water opgesteld bij de AVV Bibliotheek in Maarssendorp. Daarvoor was de expositie te zien in het regionaal historisch centrum Vecht en Venen in Breukelen.  De komende periode trekt de tentoonstelling door de kernen van Stichtse Vecht. 

de expositie van Weerbaar Water in de AVV Bibliotheek van Maarssen-Dorp.   Een aantal panelen rechts achter de infobalie en een tafel met materiaal over de NHW.