Historische Kring Loenen

 
 

Ander nieuws

75 jaar vrijheid (maar nu even wat minder)
In deze bijzondere periode waarin we een deel van onze vrijheid tijdelijk inleveren herdenken en vieren we tevens 75 jaar vrijheid. 


Naar een idee van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen hebben de drie Historische Kringen in Stichtse Vecht, de Stichting 4 en 5 mei Stichtse Vecht, de Oranjevereniging Breukelen samen met de initiatiefnemer  een 20 pagina’s  tellende krant in kleur gemaakt over de bevrijding van de kernen in Stichtse Vecht, over wat daar aan vooraf ging en over vrijheid. Deze krant zal op 23 april a.s. verschijnen als bijlage bij de VAR.


Burgemeester Ap Reinders ontving het eerste exemplaar van de Vrijheidskrant. In verband met de Coronamaatregelen is deze niet officieel overhandigd maar ‘afgegeven’ op Goudestein. Voor de burgemeester en voor ons allemaal geldt dat we dit jaar samen herdenken en vieren, maar wel op nodige afstand van elkaar. Wellicht dat deze krant kan bijdragen aan het samen terugkijken naar een donkere periode. Toen vierden we bevrijding arm-in-arm, nu doen we het met de krant. Een krant over wat hier in onze omgeving gebeurde in de oorlogsjaren en wat nooit vergeten mag worden. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen. 


Een bewaarexemplaar voor lezers en kijkers, want naast bijzondere verhalen staan er ook vele historische foto’s en andere afbeeldingen in. Kortom, een krant voor jong en oud.