Historische Kring Loenen

 
 

Lezingen en Excursies 

------------------------------------------------------------ 

Voor alle lezingen en excursies geldt:  Als u ter plekke lid wordt is de toegang gratis. 

------------------------------------------------------------ 

Uitgesteld: Lezing “Drususgrachten” 

Update 14 oktober - Let op:
Deze lezing moet helaas uitgesteld worden vanwege de ontwikkelingen van Covid-19. Een mogelijke nieuwe datum voor deze boeiende lezing zal ergens in het najaar van 2021 zijn.  Aanmelden is daarom niet meer mogelijk. Mensen die zich al hebben opgegeven krijgen persoonlijk bericht (e-mail). Via onze nieuwsbrief en deze website houden we u verder op de hoogte. 

We denken wel eens bekend te zijn met de geschiedenis van de Vecht: van veenriviertje tot druk bevaren trekschuitenroute en tegenwoordig een goed bewaarde aaneenschakeling van landschappelijke en historische hoogtepunten. Dat een deel van de Vecht mogelijk door de Romeinen is gegraven als zogenaamde Drususgracht is daarom een intrigerende gedachte. 
Nero Claudius Drusus (38 v.Chr. – 9 v.Chr.) was een Romeins generaal onder keizer Augustus. De Drususgracht of -grachten zijn aangelegd ten behoeve van troepentransport van de Rijndelta naar het noorden tijdens een grote militaire campagne tegen de Germanen. 
Jan Verhagen is bioloog en archeoloog. Hij werkt aan een promotieonderzoek met als onderwerp de Romeinse waterwerken in de Rijn-Maasdelta. In de lezing zal hij onder meer ingaan op de Drususgrachten. 

------------------------------------------------------------ 

Excursie Castellum Hoge Woerd - 27 maart 2021
De eerder uitgestelde excursie naar het Castellum Hoge Woerd van 28 maart jl. zal nu worden gehouden op zaterdag 27 maart 2021 om 10.00 uur. Reeds opgegeven deelname en betaling aan deze excursie blijft bestaan. 

Indien andere geïnteresseerden zich hiervoor willen opgeven, kunnen zij zich aanmelden via aanmelden of telefonisch bij: mw. Gerrie Hooft van Huysduynen tel. 06-54207470. Kosten € 5,- pp over te maken op: NL 53 RABO 0310 654 017 o.v.v. Castellum. Het Castellum Hoge Woerd ligt op het Hoge Woerdplein 1 maar het adres voor de navigatie is: Groene Dijk 1 de Meern.  Verzamelen bij de receptie.

------------------------------------------------------------ 

Lezing “75 jaar Bevrijding”
De uitgestelde lezing “75 jaar Bevrijding” over de periode van mobilisatie tot en met de bevrijding zal gehouden worden op donderdag 15 april 2021 om 20.00 uur in Cultureel Centrum ’t Web in Loenen a/d Vecht. De lezing zal gehouden worden door Maarten Bootsma.
Toegang voor leden is gratis en voor niet-leden bedraagt de entree € 3,50 incl. consumptie. Aanvang 20.00 uur (zaal open: 19:30 uur).


Voor alle lezingen en excursies geldt: als u ter plekke lid wordt is de toegang gratis 

------------------------------------------------------------