keyvisualHome
Komende activiteiten
Forten Fietsroute
Ander nieuws
Terugblik
Opgave mail adres
Opgave formulier
ANBI
Hoe het begon ....
Werkgroepen
Vechtkronieken
Vereniging & Bestuur
Lid worden
Andere HK's
Onze dorpen
Wandelroute
Disclaimer
Overzicht site

Fietsroute ‘Langs Linie en Vecht’

Middenin het landschap duiken ze plotseling op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Samen met dijken, sluizen, kanalen en bunkers vormen zij een ingenieus systeem dat Nederland in oorlogstijd moest beschermen tegen vijandelijke troepen. 

Die linies zaten waterbouwkundig knap in elkaar. Met een laagje water van ongeveer vijftig centimeter sloeg men twee vliegen in één klap: het land werd onbegaanbaar voor soldaten, paarden en voertuigen en voor boten te ondiep om doorheen te varen.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland en genomineerd om UNESCO Werelderfgoed te worden als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. Samen meer dan 200 km lang, 90 forten, zes vestingen en twee kastelen.  
 

Sinds 3 augustus is het mogelijk om de fietsbrug over het Amsterdam-Rijn kanaal bij Nigtevecht te gebruiken. Op 7 september wordt de fietsbrug officieel geopend.
 

Vanaf de Open Monumenten Dagen (8 en 9 september) maakt de nieuwe fietsroute “Langs Linie en Vecht” gebruik maakt van deze brug.

 

Ontdek dit grootste geheim van Nederland op de fiets!

Ga voor de routebeschrijving naar https://www.route.nl/fietsroute/899990/langs-linie-en-vecht

 

 

Top
HK Loenen - secretariaat | wdgerritsen@gmail.com